e-Kormányzat: rendeletek, határozatok  ·  Honlaptérkép  ·  Levélküldés 2020. július 15. szerda, Henrik, Roland napja 
A faluról
Önkormányzatunk
Polgármesteri Hivatal
Intézmények
Civil szervezetek
Egyházak
Hasznos információk
Hírarchívum
Vállalkozói oldal
Általános közzétételi lista
Közbeszerzés
 

 

Helyi intézmények működési rendje 2020.március 16-tól2020. március 15. 10:58

Tisztelt Mányi Lakosok!

 

Az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvásának érdekében elrendelt veszélyhelyzetben Mányon a következő változások léptek érvénybe:

 

A Mányi a Mányi Mesevár Óvoda és Mini Bölcsöde működést Mány Község Önkormányzata Polgármestének 1/2020. (III.15.) határozata szabályozza.

 

A Hársfadombi Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola ─ a vonatkozó rendeletekben meghatározottak szerint ─ tanulókat nem fogad. A teendőkről az iskola vezetése folyamatosan tájékoztatja a családokat.

 

Az iskolai konyha továbbra is üzemel, de csak ebédet ad. Az osztályfőnököknél jelezzék, kik azok akik továbbra is igénybe szeretnék venni az étkezést (pl. a nagy gyerekre van bízva a kisebb). Az étel csak elvitelre kérhető, melyhez szükséges egy éthordó, vagy két jól zárható, tiszta edény. Az ebédet minden nap 11 és 12 óra között lehet elkérni a menza ablaknál.

 

A polgármesteri hivatalban is változik a rend: az ügyfelek csak az anyakönyvi ügyeket (születés, halálozás) intézhetik helyben, minden más esetben csak iratátvétel történik. Az ügyfelek csak a földszinti helyiséget használhatják, itt történik az ügyirat átvétel is.

A bejárást is szabályozzuk: az első (eddigi fő-) ajtón csak a gyógyszertárba lehet menni. A másodikon (ahol a kukák szoktak lenni) a hivatalba, a védőnőhöz pedig az udvarról.

 

A védőnői szolgálat működésében az alábbi változások lépnek életbe:

látogatások igénylése a szülőkre van bízva, (kivéve, ha koronavírus fertőzésre gyanús ill. kivizsgálás alatt álló személyről van szó) de lehetőség szerint online felületen, vagy telefonon kell megoldani, illetve csak telefonos egyeztetés után van lehetőség személyes találkozásra.

tanácsadások rendje nem változik, a háziorvos tanácsadása is meg lesz tartva amíg más intézkedés nem lép életbe. Az oltások, státuszvizsgálatok végzése folyamatos továbbra is.

A tanácsadásokra csak előzetes telefonos időpont egyeztetés alapján lehet jönni, a megszabott időben a torlódás elkerülése érdekében. A gyermekeket csak egy felnőtt kísérheti. A váróban csak egy család várakozhat.

Az alábbi elérhetőségeken tudnak időpontot, látogatást igényelni, bonyolítani:
Pluhár Emília 70/6059950 (Viberen ugyanezen a számon)
Facebookon Védőnő Mány néven ill. Messengeren Pluhár Emília néven.

 

A Mányi Művelődési Ház a saját szervezésű programjait lemondja, amelyekhez csak helyet biztosít (próbák), ott a szervezők döntése, hogy megtartják-e, de gyermekfoglalkozást nem tartunk. Egyeztetve Partnereinkkel a művelődési ház gyakorlatilag zárva tart. A már megszervezett és meghirdetett programok későbbi időpontban kerülnek megrendezésre. A könyvtár az újabb intézkedésekig fenntartja szolgáltatásait és a megszokott rendben nyitva tart (hétfő 14:30-17:30; szerda 14-18; szombat 9-12), ám csoportokat nem fogad és rendezvényeket sem tart. A kölcsönzés lehetőségével is segítjük a kényszerűen otthon tartózkodók mindennapjait. Kérjük olvasóinkat, hogy tanúsítsanak felelős magatartást, betegen, vírusos tünetekkel ne látogassák a könyvtárat! A könyvtárat csak a helyszínen kihelyezett kézfertőtlenítő lehetőséget igénybe véve látogathatják. Hosszabbítást, előjegyzést, foglalást lehetőleg e-mailben vagy telefonon intézzenek (many@vmk.hu; +36/30-160-7118).

 

Kérem megértésüket és felelős viselkedésüket!

Vigyázzunk egymásra, különösen az idősekrehiszen a súlyos szövődményekkel ők a veszélyeztetettek!

 

 

Az Országos Orvosi Ügyelet Nonprofit Kft. tájékoztatása a napégéssel kapcsolatban

[ 2020. július 13. ]

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnmegelőzési Osztály hírlevele a hétvégi ház és az üdülő tulajdonosok részére

[ 2020. július 10. ]

A Kormányablak ügyfélfogadási rendje

[ 2020. július 2. ]

Az Önkormányzat és intézményeiben 2020. június 18-tól bevezetett módosítások

[ 2020. június 23. ]

Tájékoztatás ügyeleti ellátásokról és hívásokról

[ 2020. június 22. ]

Virtuális Erőmű Program

[ 2020. június 12. ]

Felhívás szünidei gyermekétkeztetésre

[ 2020. június 9. ]

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnmegelőzési Osztály hírlevele a digitális kártevők & biztonsági mentés témakörökben

[ 2020. június 8. ]

TÁJÉKOZTATÓ-Kutak fennmaradási és üzemeltetési engedélyezéséről

[ 2020. május 13. ]

Tájékoztatás ügyfélkapun történő start-értékpapírszámla nyitás lehetőségéről

[ 2020. május 6. ]

Települési támogatás iránti igénylőlap nyomtatvány

[ 2020. március 23. ]

 

 
Mány község honlapját a jacsa.NET készítette. A szerkesztők névsorához kattintson ide!