e-Kormányzat: rendeletek, határozatok  ·  Honlaptérkép  ·  Levélküldés 2022. december 07. szerda, Ambrus napja 
Önkormányzatunk
 

 Képviselő fényképe  

Tessely Zoltán

 

 

1967-ben Budapesten született. Nős, három gyermek édesapja. 
 
Végzettség:

Az általános iskolát Martonvásáron, a középiskolát Sopronban, az Erdészeti Szakközépiskolában végezte el. Ezt követően az ELTE Tanárképző Főiskolai karán, biológia-földrajz szakon diplomát, a Művelődési Minisztérium szervezésében néptánc oktatói végzettséget
szerzett.
 
Munkahely:

A diploma megszerzése után Martonvásáron a Művészeti Alapiskola tanára, majd néptánc tagozatának vezetője lett. Művészeti vezetőként az ország legismertebb táncegyüttesét vezethette. 1986-tól népzenei és néptánc gyűjtéseket is készített Erdélyben. 1996-ban Londonban kapott állás-lehetőséget. Több mint négy évig fizikai munkát végzett, angol és belsőépítészeti képzéseken vett részt. 2002-től Bicskén a Szent László Általános Iskolában biológiát, földrajzot és néptáncot tanít, osztályfőnök, 2005-től iskolavezetőségi tag.
 
Politikai életút:

2002 májusában lépett be a Fideszbe. Csoportelnök, később választókerületi titkár és a 2006-os országgyűlési választási kampányban a választókerületben a Fidesz és Dr. Kelemen András kampányfőnöke lett. 2006 októbere óta Bicske Város képviselőtestületének tagja, az Oktatási, Kulturális, Vallásügyi és Civil kapcsolatok bizottság elnöke, a Pénzügyi Bizottság tagja. Szintén 2006-ban tagja lett a Fejér Megyei Közgyűlésnek, ahol az Oktatási és Kulturális Bizottságban, valamint az Önkormányzati és Településfejlesztési Bizottságban tevékenykedik. 2006 októbere és 2008 szeptembere között Bicske Város képviselő testületének tagja, az Oktatási, Kulturális, Vallásügyi és Civil kapcsolatok bizottságának elnöke volt. 2007 óta a Fidesz választókerületi elnöke. 2008 szeptembere óta Bicske polgármestere a 2014 évi önkormányzati választásokig.  2010. április 11-én Fejér megye 7. választókerületében a választópolgárok 62,65 % -a országgyűlési képviselővé választotta. 2014. április 6-án Fejér megye 3. választókörzetében megőrizte képviselői mandátumát.


 

 

Mány község honlapját a jacsa.NET készítette. A szerkesztők névsorához kattintson ide!