e-Kormányzat: rendeletek, határozatok  ·  Honlaptérkép  ·  Levélküldés 2020. május 29. péntek, Magdolna napja 
A faluról
Önkormányzatunk
Polgármesteri Hivatal
Intézmények
Civil szervezetek
Egyházak
Hasznos információk
Hírarchívum
Vállalkozói oldal
Általános közzétételi lista
Közbeszerzés
 

"Értetek"

(megjelent az Új Ember 2002.09.15-i számában)

 

 

Dr. Meggyes Józsefnek, Zsámbék és környéke ötvenhárom éven át volt körorvosának nevét a jó emlékezet mellett a fiai által létrehozott alapítvány őrzi. "Pro vobis" - értetek, áll a sokak által ismert és szeretett orvos sírkövén, s ez a "jelszava" a Dr. Meggyes Pro Vobis Alapítvány-nak is, amely a gödöllői premontreiek Szent Norbert Alapítványával és a Fejér Megyei Munkaügyi Központtal közösen létrehozta Mány községben a Pro Vobis Műhelyt.

Mint Holnapy D. Márton atya, Zsámbék és Mány premontrei plébánosa elmondta, az évek óta elhanyagolt állapotú, egykori mányi katolikus iskola épületének egyelőre a belsejét rendbehozva alkalmassá vált egy megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatását biztosító műhely befogadására. A célért, hogy emberhez méltó életet élhessenek, másságuk ellenére megtalálják helyüket egy befogadó közösségben azok is, akik számára ez önerőből nem volna lehetséges, néhány hete már dolgoznak Mányon, a római katolikus templom melletti Pro Vobis Műhelyben. A naponta a templomban végzett reggeli ima után két fiatal szakember vezetésével egyelőre fajátékokat és cserépedényeket készítenek, közben pedig egy szitanyomó műhely beindításán fáradoznak. Juhász Ágnes zsámbéki premontrei nővér, a Pro Vobis Műhely egyik megálmodója szerint, ha sikerül, amit szeretnének, a szitanyomás lesz a műhely "húzóágazata". Tőle tudjuk meg azt is, hogy a műhely alapításakor a zsámbéki premontrei szakiskolából kikerülőkre is gondoltak, azokra a fiatalokra mindenképpen, akik az iskola elvégzése után sem hagyhatók magukra.

Holnapy D. Márton atya kedves, meleg hangulatú ünnepség keretében, a délelőtti szentmise után, a mányi hívek, fiatalok, az alapítványtevő Meggyes Gábor és Bálint, a műhely mesterei, a zsámbéki premontrei nővérek társaságában megáldotta a épületet, a műhelyeket, hogy a jelenleg és majdan benne dolgozók munkája Isten dicsőségére váljék.

A Pro Vobis Műhely termékei megvásárolhatók, az alapítvány támogatható a következő címen: 2065 Mány, Szent István utca 4. Tel.: 06-22-704-148

Szikora József

   Képek           HonLap          Faáruk          Szitatermékek            Kerámiák


 Főoldal    Szentmisék, hittanórák    Aktuális    Képviselőtestület    Ifjúsági csoport    Temetői díjak    Linkajánló

 

Mány község honlapját a jacsa.NET készítette. A szerkesztők névsorához kattintson ide!