e-Kormányzat: rendeletek, határozatok  ·  Honlaptérkép  ·  Levélküldés 2021. szeptember 23. csütörtök, Tekla napja 
A faluról
Önkormányzatunk
Polgármesteri Hivatal
Intézmények
Civil szervezetek
Egyházak
Hasznos információk
Hírarchívum
Vállalkozói oldal
Általános közzétételi lista
Közbeszerzés
 

 

A Fényt, melyre mindannyian vágyunk, az egyszerűségben kell keresnünk. Ez a földre jött Üdvözítő egyértelmű üzenete. De pont ezt akarja csillámködbe burkolni a földi mennyországot ígérő világ. A műfény-özönben nagy a kísértés, hogy mi is a világ fiaiként "ünnepeljünk", és azt keressük, milyen bódítót adhat még nekem -- nekünk.

 

Reményünk más örömre hív!

 

A karácsonyt ünneppé az egymásra figyelés teszi. Amikor -- nyitottan Istenre -- testvérként találkozunk. Mert egymás szemében megcsillanva miénk lehet az igaz világosság: Istenből, a Szeretetből forrásozó Fény. Aki itt él közöttünk és néha-néha felismerjük.

A bóvli-partivá alacsonyított "ünnep" még inkább kiemeli a ma emberének igazi baját, a lelkek gyökértelenségét. Amit nem helyettesít az ajándékozás és az ajándékozás lázának felfokozott állapota sem. Mert nem a külszín csillogása, hanem a benső mélységének megosztása lehet igazi ajándék. Az Istenből fakadt élet elfogadása és ünneplése.

Így legyünk Isten új, Jézus-váró népe, mely imádkozva borul le az egyszerűséget megjelenítő kicsike jászol előtt. Ahová várunk mindenkit, hogy az angyal által hirdetett béke költözzék a szívekbe. Hogy meglássuk azt a nagy szeretetet, mely közénk hozta Isten egyszülött Fiát. Testvériségünk okát és életünk célját. Mely az önzés terméketlenségéből, hidegéből kisegít, feloldja, felmelegíti az egyedüllétet együttlétté. Közösségbe kapcsol, de ugyanakkor egyénné tesz.

Akkor értjük meg, ha az a szeretet, mely őt földre hozta, kigyullad a mi szívünkben is.

A földre jött Szeretet ünnepét az emberek az ajándékozás által akarják kézzelfoghatóvá tenni. Mi is valljuk, de kicsit másként: Boldogok, akik másokon segíthetnek. Nem csak most, kiemelten, hanem a hétköznapokban is, csendesen...

 

Ehhez a nehéz munkához kérjük Gondoskodó Anyánk közbenjárására a Szentlélek kegyelmeit!

 

Mány község honlapját a jacsa.NET készítette. A szerkesztők névsorához kattintson ide!