e-Kormányzat: rendeletek, határozatok  ·  Honlaptérkép  ·  Levélküldés 2020. május 29. péntek, Magdolna napja 
A faluról
Önkormányzatunk
Polgármesteri Hivatal
Intézmények
Civil szervezetek
Egyházak
Hasznos információk
Hírarchívum
Vállalkozói oldal
Általános közzétételi lista
Közbeszerzés
 

Házaspárok zarándoklata Óbudavárra

 

2008. április 19-én egy nagyon szép, lelki megújulást hozó zarándoklaton vettünk részt.A házaspároknak meghirdetett zarándoklat célja az volt, hogy a Magyarországi Schönstatt Mozgalom által létrehozott Házaspárok Útját végigjárva megerősödjünk egymás iránti elkötelezettségünkben és ezáltal az Istennel való kapcsolatunkban is.

Maga az út a kápolnától induló és ide visszavezető másfél km hosszú erdőn-mezőn vezető ösvény, mely 15 állomást érint. Az egyes állomások a házasság fontos eseményeit, feladatait, nehézségeit és korszakait jelenítik meg.
A rajtuk látható, Ozsvári Imri grafikusművésznő által festett képek, a szentírási idézetek, feladatok ösztönzést adnak arra, hogy a párok életük egyes mérföldkövein elgondolkodjanak és beszélgessenek egymással.

Emellett egy kísérőfüzet segíti az elmélyülést -- Bíró László püspök ajánlásával --, amely minden állomással kapcsolatban egy rövid elmélkedést tartalmaz, és a családi életben fölmerült nehézségek sikeres megoldáshoz nyújt segítséget.

A házaspárok útját a schönstatti családok imái és áldozatai hordozzák, hogy akik ezt az utat végigjárják, kapcsolatukban megújuljanak, és házasságukban megerősödjenek.

A Török Péter és Orsi által szervezett programon megtöltöttünk egy emeletes buszt! Főleg Mányról és Zsámbékról jöttünk, de voltak páran Pátyról, Perbálról és Tökről is. A Zsámbéki Egyházközség honlapján lévő képes beszámoló INNEN érhető el.


 

 

 

Mány község honlapját a jacsa.NET készítette. A szerkesztők névsorához kattintson ide!