e-Kormányzat: rendeletek, határozatok  ·  Honlaptérkép  ·  Levélküldés 2022. december 07. szerda, Ambrus napja 
A faluról
Önkormányzatunk
Polgármesteri Hivatal
Intézmények
Civil szervezetek
Egyházak
Hasznos információk
Hírarchívum
Vállalkozói oldal
Általános közzétételi lista
Közbeszerzés
 

 

 Mány polgárőrsége 1999-ben kezdte meg működését  29 -- főleg fiatal -- emberrel, akik saját autójukat használták a szolgálatra. Ez 2002-ben elérte az évi 3000 óra szolgálatot.

Az egyesületet a bíróság 2002-ben jegyezte be, és ugyanebben az évben a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke október 23-án munkája eredményeiért kitüntette a polgárőrség vezetőjét.

Négy éven keresztül adták a szolgálatokat, a fiatalok saját zsebpénzükből szponzorálták a működésüket.

A szolgálat természetes, hogy önkéntes felajánlás, de a működtetés már közös érdek. Ebben a lehetetlen anyagi helyzetben döntöttek a szolgálatok felfüggesztése mellett.

Ezután a közbiztonság látványosan romlott, 2009 első három hónapjában már több betöréses lopás volt, mint 2002-ben egész évben! Ezért egyeztetések kezdődtek az az Önkormányzat és a Polgárőrség között, és települési költségvetés már tartalmazott a működéshez szükséges anyagi támogatást is. Ennek fényében 2009. április 3-án újraindulhatott a működés! A tisztújító közgyűlés Csizmadia Zsoltot választotta elnöknek, valamint Pártl Miklóst és Benedek Krisztiánt elnökségi tagoknak. Az újraindulás évében a létszám 53 főre növekedett, így minden nap tudunk szolgálatot adni.

A folyamatos járőrszolgálat mellett egyesületünk kérelem alapján, előzetes egyeztetés után vállalja a különböző rendezvények forgalomszabályozását és közterületen történő biztosítását is.

Az ehhez szükséges nyomtatvány ITT letölthető.

 

A Mányi Polgárőr Egyesület hívja és várja a tagjai közé azokat, akik önkéntes munkájukkal is hozzá szeretnének járulni Mány közbiztonságának növeléséhez!

Jelentkezni az elnökség tagjainál lehet.

 

Mány község honlapját a jacsa.NET készítette. A szerkesztők névsorához kattintson ide!