e-Kormányzat: rendeletek, határozatok  ·  Honlaptérkép  ·  Levélküldés 2021. október 16. szombat, Gál napja 
A faluról
Önkormányzatunk
Polgármesteri Hivatal
Intézmények
Civil szervezetek
Egyházak
Hasznos információk
Hírarchívum
Vállalkozói oldal
Általános közzétételi lista
Közbeszerzés
 

Irgalmasságnak Atyja,  ki  a  Szentlélek által és szent igéddel kisded nyájadat összegyűjtötted, és széles e világon elterjesztvén, annyi tévelygés, üldözés, háborúság között e mai napig megtartottad, igazgattad, vezérletted, igaz tanítók által legeltetted és a pokol kapui ellen győzelmessé tetted. Add szent nevedért, hogy a Te  hajódat  a  háborgó tengeri habok el ne nyomják és el ne merítsék; add meg segítségedet,  hogy a Te épületed amaz igaz  fundamentumon, az erős sziklán épen megmaradjon; őrizz minket, Uram, szárnyad alatt, hogy az igazságban mindvégig tökéletesen megmaradván egy szívvel, egy lélekkel dicsérhessük szent Felségedet.

 

  (Pázmány Péter)

 

Erősítsd meg, Krisztus, a te ártatlanul fogant egyházadat, amelyet a Te kereszted erejével hoztál létre, amelyet a pogányoktól megszereztél, amelyet drága véreddel szereztél... Mentsd meg, Uram, ezt az egyházadat minden eretnekségtől és minden rontástól, és az eretnekek fennhéjázásától, és szégyenítsd meg orcájukat, simítsd el az egyházi viszályokat, törd le a pogányok büszkeségét, csillapítsd le az idegen törzsbeliek vadságát, az eretnekek lázadását törd le, és a hit meghamisítóit gyorsan döntsd meg, és az egyházi szakadást előidézőket vesd alá. Erősítsd meg, Uram, és építsd és erősítsd ezt a te szent egyházadat...
Erősítsd meg, Uram, ezt az egyházadat és őrizd meg az időknek végezetéig. Most és mindörökké vigyázz reá, hogy szemeid mindig láthassák. És füleid vigyázzanak imáim hangjaira, amelyeket könyörgéseim hozzájuk juttatnak:
Fogadd el, Uram, egyházad könyörgését. A szentatyának, "a ki helyesen hasogatja az igazságnak beszédét" (2. Tim. 2,15.) adj hosszú életet e világban. Püspökünknek is add meg, hogy istenszerető legyen, és gondos mind a jelenben, mind pedig a jövőben, valamint add meg ezt a nyájának is. És küldj békét világodra! Mert Te jóságos vagy és szereted az embereket.

 

 

Mány község honlapját a jacsa.NET készítette. A szerkesztők névsorához kattintson ide!