e-Kormányzat: rendeletek, határozatok  ·  Honlaptérkép  ·  Levélküldés 2021. szeptember 23. csütörtök, Tekla napja 
A faluról
Önkormányzatunk
Polgármesteri Hivatal
Intézmények
Civil szervezetek
Egyházak
Hasznos információk
Hírarchívum
Vállalkozói oldal
Általános közzétételi lista
Közbeszerzés
 

"Öltsétek magatokra az Úr Jézus Krisztust!" (Róm 13,14)

 

Plébánosi beköszöntő

 

Élénken emlékszem, hogy kisgyerekként a testvéreimmel való játékban én voltam a pap, és az édesanyám fehér szoknyáját magamra véve miséztem és kereszteltem a lányok babáit. Most már nem szerepet játszva, hanem tudatos és teljesebb módon szeretném a mányi közösségben szolgálni testvéreim testi-lelki javát Krisztus Urunk példája szerint.

Négy gyerekes budai családban másodikként láttam meg a napvilágot, egyedüli fiúként Kelényi Tamás néven. Nevelkedésemben a biztos keresztény családi háttér mellett, a Zugligeti Szent Család plébánia, a cserkészet és a Regnum közössége volt meghatározó. A Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola áldott közege után a Gödöllői Agrártudományi Egyetemet végeztem el. Ez az időszak számomra a felnőtté válás és a hivatáskeresés évei voltak.

A szerzetesség felé vezető úton a jezsuita nagybácsi, a bencés unokatestvér, a premontrei közösség és a meghatározó lelkiatyák ragyogó példák voltak. Kilenc éve öltöttem magamra a rend fehér ruháját és kaptam Szent Hermann-József rendi szentünkről a szerzetesi nevemet. Az ünnepélyes örökfogadalmat követő évben, 2009 őszén szenteltek pappá Gödöllőn. Ottani iskolai és plébániai feladatok után most Mányon örömmel folytatom a szolgálatot, hiszen két évig már hétvégeken segítettem Márton atya munkáját.

Hiszem, hogy a nagy elődök nyomdokain haladva, a felelős vezetők segítségével, a katolikus és protestáns testvérek összefogásával, minden jóakaratú ember támogatásával, és az Isten kegyelmébe kapaszkodva együtt csodás dolgokat vihetünk végbe, és áldássá válhatunk egymás számára.

 

Bizakodó testvéri szeretettel:

József atya

 

 

Mány község honlapját a jacsa.NET készítette. A szerkesztők névsorához kattintson ide!